lørdag 30. juni 2012

Garasjer - Ulike løsninger og div tips


* Sponset innlegg


Garasje

Skal du bygge garasje er det flere ting du ma tenke på. Først av alt er hvor mye plass har du til rådighet for garasjen. I utgangspunktet må du holde deg innenfor 4-metersgrensen til naboer, men du kan bygge så nært som 1 meter om naboen samtykker.
Deretter må du vurdere hvilke behov du har, og da ikke bare om du vil ha parkeringsplass for en eller to biler, men også lagringsplass. De fleste lagrer en god del i garasjen, og da er det klokt å ta hensyn til hvor stort lagringsbehovet er, og hvordan du kan utnytte plassen best mulig. For eksempel kan de være klokt å ha en dør på siden av garasjen som sikrer at du har lett tilgang til lagringsplassen uten å måtte kjøre ut bilen.
Hvilken takvinkel du skal ha er også av betydning. Med 22 grader får du plass til ski o.l. under taket, med 2 grader litt mer, men ikke mye. Skal du tenke på å ha mer lagringsplass over bilene må du regne med å ha 36-38 graders takvinkel.
Husk også å sjekke med kommunen om de har spesielle lokale regler du må ta hensyn til.

Dobbel garasje

En dobbel garasje gir langt større muligheter sammenliknet med en enkel garasje. Bortset fra det åpenbare, at du får plass for en bil til, så gjør bredden på garasjen at du får større høyde under taket enn med en enkel garasje, selv med en lav takvinkel som 22 eller 27 grader.
Om du har for eksempel 38 graders takvinkel vil du få nesten full ståhøyde på loftet midt over garasjen, og det brukbare arealet på garasjen øker med ca 40%.
Når du beregner hvor bred garasje du ønsker så husk på å beregne plassen mellom bilene, det er fort gjort å få skader på bilene om du for eksempel har en bil med bare to dører ettersom slike biler har store dører som krever mye plass for å få åpnet.
I dobbeltgarasjer blir også plassen mellom bilene ofte benytte som gangvei så for å unngå riper eller andre skader kan det være klokt å plassere en dør på en sidevegg, gjerne langt bak.


Garasje med leilighet / hems

Slå to fluer i en smekk, bygg en garasje med leilighet. Om du velger å leie ut leiligheten vil husleien som hovedregel være høyere enn månedskostnadene til renter og avdrag selv om du fullfinansierer garasjen.
Våre garasjer med leilighet er konstruert slik at andre etasje i ugangspunktet er et stort rom uten bærevegger slik at leiligheten kan innredes nøyaktig slik du vil. En leilighet eller flere hybler. Kontor eller lager, mulighetene er mange.
Vi kan levere garasjer med leilighet i en rekke størrelser fra 70 kvm grunnflate til i prinsippet så stor du ønsker.
Garasjene skreddersys hver enkelt kundes ønsker slik at du får den nøyaktig slik du ønsker.



Innlegget om garasjer er skrevet av; Lenvikhytta AS

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kritikk ja men ufine kommentarer tolereres ikke.
Vær varsom-plakaten gjelder :)