onsdag 29. april 2009

140.000 med planer om å kjøpe bolig!

Det kan virke som om optimismen er på vei tilbake. 30 prosent flere har planer om å kjøpe bolig nå enn i mars, viser fersk undersøkelse gjennom boligmeteret for april, en månedlig spørreundersøkelse som gjennomføres av analysebyrået Makrosikt.

Mange føler trygghet ved at renta har blitt satt ned og at rentenivået sannsynligvis vil holde seg på et lavere nivå lenge. Dette påvirker folks privatøkonomi.

140.000 kjøpelystne
Den økte kjøpelysten gjelder for hele landet bortsett fra Nord Norge og Østlandet Øst.

Om vi legger til grunn SSBs tall om at det er 2,1 millioner husholdninger i Norge, vil det si at 140.000 husstander nå vurderer å kjøpe bolig.

Høy omsetning
Omsetningen holder seg også oppe. Fra januar til mars i år, ble det omsatt like mange boliger som i samme periode i fjor.

Antall boliger til salgs holder seg høyt i april på landsbasis, men i de største byene, Oslo, Bergen og Trondheim, er tilbudet vesentlig lavere enn i fjor.

Dette bidrar til økt press i markedet.

Optimister
Ifølge Boligmeteret, er det nå 12 prosentpoeng flere som venter høyere enn lavere boligpriser om ett år. Optimismen har ikke vært større siden juni 2007.

-Slik det ser ut nå, vil boligprisene fortsette opp, men det er litt for tidlig å friskmelde markedet.
Finanskrisen er ikke over ennå!

Mange vil kjøpe
-Det var 4,4 prosent som svarte «ja, absolutt» på spørsmålet om de planla å kjøpe bolig eller fritidsbolig i løpet av de neste 12 månedene. Dette er det høyeste tallet siden boligmeteret startet målingene i mai 2007.

Kilde; Dine penger og Hans Petter Skogstad, daglig leder i Makrosikt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kritikk ja men ufine kommentarer tolereres ikke.
Vær varsom-plakaten gjelder :)